Du er sikret professionel rådgivning

Har du problemer med at opnå dine målsætninger? Læs her, hvordan du tackler udfordringerne

Vi ønsker alle at opnå store ting i livet og vise omverdenen, at vi faktisk udretter noget i vores arbejdstid. Mange begår dog den fejl, at de udelukkende fokuserer på målet og det endelige produkt frem for processen, der skal til for at nå dette stadie.

Men hvorfor er det vigtigt at fokusere på processen frem for målet? Tag et eksempel med topledere: De har ikke altid haft deres position og lederegenskaber – de har formået at vide, hvordan man kæmper sig op gennem karrierestien og bliver en god leder. Vi overser de små skridt, der er taget for at komme dertil.

 

Dit mål består af flere trin

For at opnå dine målsætninger er det vigtigt, at du er opmærksom på to ting. For det første er det altid svært at forestille sig alle målets facetter, før det faktisk er nået. Måske tror man, at ledelse stort set kun handler om at besidde det overordnede ansvar for en gruppe af medarbejdere. Men ledelse indebærer også at lytte, anerkende og sætte et godt eksempel for sine medarbejdere. At blive leder kræver derfor, at man varetager langt flere opgaver, end folk i første omgang tror.

 

Dit mål består af flere trin.

 

For det andet får man ofte ikke feedback på større opgaver, før alle trin er fuldendte. Selvom der er flere ting, der går godt, afhænger opgavens succes af, at du er koordineret og følger alle processens trin til dørs. Hvis du mister overblikket over processen, er det næsten umuligt at vide, om opgaven overhovedet bliver succesfuld.

 

Inddel i mindre projekter

Derfor er det ideelt at dele din proces op i mindre projekter, sådan at hovedmålet bliver mere overkommeligt. Her er idéen at tackle mindre projekter først, før du begiver dig i kast med de større udfordringer. Opdelingen i små bidder vil også medføre den fordel, at du kan få tidlig feedback på din performance.

Del din proces op i mindre projekter.

 

I stedet for at stile efter at blive topleder i en virksomhed som det første, kan du med fordel træne dine lederkompetencer ved at tage styringen hos diverse forsamlinger i din hverdag. På denne måde får du indblik i, at ledelse ofte kræver mere end man tror, såsom kommunikation, feedback og evaluering. I træningssituationer som disse har din performance også mindre betydning, end når det gælder for alvor.

 

Forsøg derfor at inddele dine målsætninger i mindre projekter, da det i det større billede vil gøre, at du opnår din ønskede succes.

 

Læs også: Brickstone-stiftere vinder anerkendt Fintech-konkurrence!

 

Indlægget er udarbejdet med udgangspunkt i kilden “To Achieve a Major Goal, First Tackle a Few Small Ones” af Art Markman.

 

Sæt strøm til jeres talentudvikling

Udfordringer med at nå jeres målsætning? Vi kan hjælpe jeres virksomhed med at kortlægge jeres medarbejderes talenter og udvikle dem. Vi har bred erfaring på tværs af forskellige brancher, og har prøvet utallige problemstillinger på egen krop – i både jobs, såvel som i egne virksomheder. Vi ved hvad vi taler om, når vi siger, at vi kan sætte strøm til jeres talentudvikling.

Book et uforpligtende møde med Brickstone, hvis I er nysgerrige på at høre nærmere om Talent Management.